Hier vind je een overzicht van al onze partners. Zo weet jij precies waar wat je eet, drinkt, of koopt vandaan komt!

Heb je een vraag over één van onze partners of wil je zelf graag met ons samenwerken? Stuur dan gerust een mailtje naar info@medaar.be

Ommbra
Ommbra

Annemie, ondernemende oma, met een hart voor hout en designobjecten. Na een loopbaan van 40 jaar vond ik tijdens een houtworkshop bij Freeranger Canoe, inspiratie en goesting om zelf iets te maken. Bart is al jaren een goede vriend en hij moedigde mij aan om te starten met mijn eigen project. Ik gebruik overschotten van verschillende houtsoorten en ieder stuk is uniek en volledig handgemaakt. Het resultaat zijn duurzame objecten met een verhaal die vanuit mijn passie voor design zijn ontstaan.

press to zoom
Peas and Beans
Peas and Beans

In het voorjaar van 2020 zaaiden wij als allereerste landbouwers in België kikkererwten en rode kidneybonen. Door het lokaal telen van deze populaire peulvruchten willen wij de ecologische voetafdruk van deze gezonde lekkernijen verkleinen. Tot voor kort waren deze enkel uit het buitenland afkomstig. De kikkererwten en rode kidneybonen groeien op de glooiende akkers in de Vlaamse Ardennen. De teelt gebeurt op een zeer duurzame manier met veel aandacht voor insecten en bodemleven.

press to zoom
Free Mind Free Soul
Free Mind Free Soul

Ik ben Verena en gezicht achter Free Mind Free Soul. Al mijn creaties maak ik met hart en ziel én respect voor de natuur. Zo werk ik met kristallen, maak ik juwelen uit edelstenen en diverse bloemdecoraties. Ook geef ik creatieve workshops en maak ik illustraties en schilderijen op maat. Dit allemaal voor mensen die dichter bij zichzelf en hun intuïtie willen staan.

press to zoom
Geitenboerderij 't Eikenhof
Geitenboerderij 't Eikenhof

Op een oude hoeve net buiten Lokeren zijn we in 1985 gestart met een geitenboerderij. Momenteel telt onze boerderij 100 melkgeiten die dagelijks zorgen voor verse geitenmelk. Bij mooi weer kan je hen buiten zien lopen op de weide achter de stal. Dagelijks komen jongeren of volwassenen met een mentale beperking helpen op onze boerderij. Voor onze hulpboeren een zinvolle dagbesteding, voor ons een sociaal engagement.

press to zoom
Puma Press
Puma Press

Wij zijn Esther en Arne en hebben een liefde voor zeefdrukken. We maken prints, posters en bedrukken textiel in ons eigen atelier. Onze stijl kenmerkt zich door abstracte vormen en het brutale gebruik van kleuren.

press to zoom
BARRAF
BARRAF

Hey, ik ben Raf. Je weet wel.. van de bar. Sinds het najaar van 2016 heb ik mijn eigen koffiebar en cakery. Als opgeleide bakker is alles home made en bak ik heel wat taarten en cupcakes voor feesten, bedrijven en huwelijken. Want zeg nu zelf, toch niks beter dan 'ne zoete koffieklets'.

press to zoom
Aarde aan Lore
Aarde aan Lore

Aarde aan? Naar wie wil jij communiceren / wiens aandacht trek jij / welke warme boodschap stuur jij straks de wereld in? Als Sparkling Graphic designer ontwerp ik voor iedereen die op zoek is naar een creatie op maat gemaakt en zijn communicatieve zelf wilt uitdrukken. Ik werk graag samen, jouw persoonlijke projecten uit: geboortekaartjes, trouwkaartjes, huisstijlen, logo’s. Daarnaast zet ik graag met de gepaste social content jouw splinternieuw project in de verf!

press to zoom
Wijngaard ten Gaerde
Wijngaard ten Gaerde

Ervan overtuigd dat de Hagelandse heuvels een ideale terroir vormen voor de wijnbouw, plantten Danny en vader André in het voorjaar van 2010 in Houwaart hun eerste wijnstokken om een wijngaardje uit te bouwen voor eigen gebruik. In de jaren die volgen, breidt het aantal wijnstokken gestaag uit zodat iedereen kan meegenieten van de ten Gaerde wijnen. Vader en zoon willen het ambacht van a tot z zelf in handen hebben en staan open voor verandering en verbetering. Kwaliteit primeert altijd!

press to zoom
NINOLINO
NINOLINO

Ik verkoop kleurrijke kaartjes voor elke gelegenheid. Elk kaartje wordt met de hand gedrukt met lino, in Borgerhout.

press to zoom
Normo Specialty Coffee Roastery
Normo Specialty Coffee Roastery

Wij geloven sterk in het smeden van relaties tussen iedereen die met onze koffie in contact komt. Dat blijft ons de drive geven om nog beter te doen. Door onze stijl van branden, trainen van onze barista's, een uitgebreid kwaliteitsprogramma te volgen en aandacht te hebben voor elk detail van het proces kunnen we onze koffie op het hoogst mogelijke niveau serveren. Dit is waar wij naar blijven streven omdat dit een ervaring geeft die het gewone tasje koffie overstijgt.

press to zoom
Petra tekent
Petra tekent

Ik ben Petra en ik teken, daar komt het zo'n beetje op neer. Representatie van alle soorten lichamen, zelfzorg en liefde voor het lijf vormen samen de rode draad doorheen mijn illustraties. Naast illustraties op maat voor allerlei soorten opdrachten, ontwerp ik ook postkaartjes en prints die je in huis kan halen!

press to zoom
Mirabella's Botanicals
Mirabella's Botanicals

Hi, ik ben Kristel en met Mirabella's Botanicals maak ik in mijn Antwerpse Kruidenatelier de lekkere kruideninfusen die je bij Medaar kan drinken! Verder maak ik allerlei kruiden creaties om van te genieten en jezelf te verzorgen : zalven, elixirs, azijn, likeur, ... en dat alles met een hartje voor lokaal en duurzaamheid. ✨Botanical Selfcare for Body, Mind & Soul✨

press to zoom
Splinster
Splinster

SPLINSTER: zelfst.naamw. (m.) Uitspraak: [ˈsplɪnstər] Verbuigingen: splinsters (meerv.) Klein afgebroken stukje (van iets) Uitvoering: Hout, Plastiek, Trash,... Brandstof: 🍕!

press to zoom
De Mortselarij
De Mortselarij

We zijn een ambachtelijke microbrouwerij met brewpubambities, een creatieve hub voor kunstenaars en artiesten, een ecologische hopplantage. Het geheel is veel meer dan de som der delen. En er staat een paard in onze wei. Omdat het kan. Bij De Mortselarij doen we de dingen graag net iets anders. Of wat had u anders gedacht van een brouwerij in een art house? Dit alles vertaalt zich in ambachtelijke bieren met een hoek af die we op jullie afvuren tijdens een rollercoaster van een smaakbeleving.

press to zoom
Bakboord
Bakboord

Ik ben Bjørn van Bakkerij Bakboord, een ambachtelijke microbakkerij in het Felix Pakhuis, op een steenworp van het MAS. Bij Bakboord maken we eerlijk, smaakvol en licht verteerbaar desembrood van niets meer dan water, zout en biologische, steengemalen bloem van oude en minder bekende graansoorten. Voor ons gebak halen we onze inspiratie in Scandinavië. Zo vind je bij ons traditionele Deense tebirkes, kaneel- en kardemomkoeken. Steeds van harte welkom om ons aanbod te ontdekken!

press to zoom
Smaakhoeve de Lochtenberg
Smaakhoeve de Lochtenberg

Op Smaakhoeve De Lochtenberg in Merksplas maken we opnieuw, net zoals vroeger, ambachtelijke boerderijproducten. Kraakvers eten dat de kortste weg aflegt van het veld tot op je bord! We kiezen voluit voor kwaliteit boven volume. We doen dat met respect voor de dieren op onze boerderij en maken gebruik van doordachte ecologische principes. Lekkere rauwmelkse kazen, dagverse zuivel en tal van andere producten uit onze boerderijkeuken zijn daar getuige van.

press to zoom
Bioboerderij Oogstappel
Bioboerderij Oogstappel

Wij zijn Wim en Joost, twee enthousiaste bioboeren. Begin 2019 sloegen we de handen in elkaar en zag onze bioboerderij Oogstappel het licht in Emblem, Ranst. Op een prachtig domein van 3ha telen we onze biologische groenten tussen 270 hoogstamfruitbomen. Deze gezonde vorm van landbouw noemt men agroforestry. Foto (c) Jakob Ulens

press to zoom
Christ'l Smet
Christ'l Smet

Ik ben Christ'l Smet en heb altijd als zelfstandige gewerkt. Ik voelde dat er een nieuwe uitdaging op mijn weg lag te wachten die me meer rust en voldoening zou kunnen geven. Ik vervaardig keramiek zowel handgevormd als gedraaid op de schijf. Wat begonnen is als een hobby is nu stilaan uit de hand aan het lopen... Alle stukken zijn oven en vaatwasbestendig. In mijn atelier kom ik tot rust en zijn de gedachten enkel op de klei gericht.

press to zoom
Coup De Chocolat
Coup De Chocolat

Tom en Isabelle zijn duurzame chocolademakers die tonen dat eerlijke chocolade een van de allerlekkerste ter wereld kan zijn.

press to zoom
Gerhilde maakt
Gerhilde maakt

Als creatieveling combineert Gerhilde graag verschillende dingen. Ze maakt al kaarsen sinds ze klein is, nadat Sinterklaas op aanvraag een kaarsenmaakset bracht. Ze is eigenlijk altijd kaarsen blijven maken, eerst van restjes oude kaarsen, want duurzaamheid heeft ze altijd belangrijk gevonden. De huisparfums kwamen als aanvulling op de geurkaarsen. Ook die zijn ecologisch, gemaakt van een hernieuwbare bron. Verder maakt ze ook graag juwelen.

press to zoom
Bioslagerij Meert
Bioslagerij Meert

Wij zijn een slagerspaar dat biologische voeding hoog in het vaandel draagt. Reeds 25 jaar werken we onder het biogarantielabel, wat ons de pionier maakt. De dieren komen uit de Belgische Ardennen, waar ze ruimte genoeg hebben om vrij buiten te lopen en gras te eten. Daarboven maken we alle bereidingen in eigen atelier zonder toevoeging van enig additief. Hierdoor smaak je 100% het vlees. Lekker, eerlijk, gezond, puur natuur, daar staan wij voor!

press to zoom
Lapland
Lapland

Lapland maakt tassen, toiletzakken, kussens en laptophoezen met textiel uit De Kringwinkel. zorgvuldig uitgezochte stoffen krijgen een tweede leven bij lapland. De kwaliteit, de textuur en de kleuren zijn bepalend voor het idee. Dat idee wordt door Lapland secuur in elkaar gezet . De lap schept de creatie.

press to zoom
Le Seitanist
Le Seitanist

Ik heb een eenmanszaakje in ambachtelijke vegan vleesvervangers (worsten, burgers, kebab ect.). Vanuit een hobby gegroeid en in 2014 begonnen in bijberoep... Langzaam opgebouwd met de missie: smaakvolle kruidige vleesvervangers maken die qua textuur en bijt veel meer zijn dan tofu, quorn of eerste generatie aardappel-erwtenburgers. Momenteel al enkele jaren voltijds ermee bezig, momenteel trots verspreid in het Belgische landschap onder verschillende klanten.

press to zoom
Klein atelier
Klein atelier

Hallo, wij zijn klein atelier! Wij zijn Eva en Marie, moeder en dochter, vroedvrouw en kinderverzorgster. In ons klein atelier combineren we de liefde voor kinderen met onze creatieve kant. We houden vooral van kindergerief met een sobere, moderne uitstraling. We hopen dat jullie genieten van de accessoires die wij met veel plezier en zorg maken!

press to zoom
THUS
THUS

Origineel, kleinschalig en lokaal. Net dat wat alles een beetje persoonlijker maakt. Een cadeautje voor je vriendin, zus, opa of petekind. Of voor jezelf natuurlijk! We hebben onze vaste collectie die gaat van woodposters, houten wenskaarten, juwelen tot verlichting en heel wat meer. Maar oh wat zijn wij fan van persoonlijke projecten! Een geboortekaartje, decoratie voor een trouw of een uniek verjaardagscadeau: wij geven al jouw -wilde- ideeën mee vorm en werken het tot in de puntjes uit.

press to zoom
Omage
Omage

'Omage is an homage to fromage, but we make it plant based.' Wij maken plantaardige alternatieven voor kaas. We baseren ons op traditionele kaasmaaktechnieken en creëren zo een duurzaam, gezond en ethisch product, zonder in te boeten op smaak.

press to zoom
Window Clean by Bike
Window Clean by Bike

Ik ben Mats, zaakvoerder van Window Clean By Bike en uw ramenwasser in Antwerpen. Antwerpen is een stad die steeds meer evolueert naar een milieubewuste en autoluwe plek. Dit steun ik volledig. Daarom ben ik begonnen met deze onderneming. Ik fiets van plek naar plek en maak gelijkvloerse etalages en raampartijen proper. ​ Go Green, Think Window Clean!

press to zoom
Seefbier
Seefbier

Seefbier: het bier dat tussen de 17e en begin 20e eeuw rijkelijk vloeide in en rond Antwerpen, met tientallen brouwerijen die het in heel ambachtelijke, familiale sfeer brouwden. Door globalisatie is het bier echter ruim 60 jaar lang volledig verdwenen. Onze droom: dit legendarische bier terug rijkelijk laten vloeien in perfecte harmonie tussen moderne brouwtechnieken en de brouwtraditie van onze voorvaderen.

press to zoom
JolieMarie
JolieMarie

Hallo! Ik ben Marie Van den Bergh. Ik werk in mijn job graag aan complexe problemen en daarnaast vind ik het fantastisch om creatief en praktisch bezig te zijn. Toen ik 17 was, heb ik een naaimachine gekregen en heb ik JolieMarie opgericht. Door mijn interesse in duurzaamheid ben ik beginnen werken met kurk, pinatex, waxed canvas,... Alle producten die ik verkoop heb ik zelfgemaakt en zijn uniek. Je kan bij JolieMarie verschillende handtassen, zakjes en andere praktische producten vinden.

press to zoom
Hartwerp
Hartwerp

Hartwerp staat voor ontwerp van meubels, objecten, installaties en ruimte. Ik laat me inspireren door mensen, de communicatie en interactie tussen hen. Mijn werk is intuïtief, gaat verder dan functionaliteit en heeft vaak een poëtische inslag. Ik verleg graag grenzen, zowel conceptueel als in vorm en materiaal.

press to zoom